Наказаха с пробация студент отличник, нарушил домашната карантина в Благоевград

Наказаха с пробация студент отличник, нарушил домашната карантина в Благоевград

С наложени пробационни мерки е приключило наказателното производство срещу деветнадесетгодишния студент, нарушил задължителната карантина в гр. Благоевград.

Съдът е признал за виновен деветнадесетгодишния Г.С., обвинен от Районна прокуратура – Благоевград за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Подсъдимият Г.С. е студент във Великобритания, като след завръщането си от чужбина бил задължен да спазва предписанието на Регионална здравна инспекция за 14-дневна карантина, във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Въпреки това, на 22.03.2020 г. той я нарушил и излязъл на разходка с баща си на ул. „Даме Груев“ в гр. Благоевград.

Престъпното деяние е било извършено от Г.С. по време на извънредното положение в страната, обявено на 13.03.2020 г. от Народното събрание на Република България и въведените противоепидемични мерки със заповед на министъра на здравеопазването.

Съдът е наложил на Г.С. наказание „пробация“ за срок от шест месеца и десет дни, включваща следните мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител.

При определяне на наказанието съдът е отчел добрите характеристични данни на студента, който е пълен отличник, младата му възраст и чистото му съдебно минало. Г.С. е изказал съжаление и критично отношение за извършеното престъпление.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини