В Симитли взимат мерки за предстоящите празници, на Цветница ще раздават клонки в двора на храма

В Симитли взимат мерки за предстоящите празници, на Цветница ще раздават клонки в двора на храма

Във връзка с извънредното положение в страната, както и предстоящите празници и службите в храмовете, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов проведе среща със свещениците от храмовете на територията на общината и с представители на органите на реда.

На срещата беше обсъден начинът, по който ще протече организацията на предстоящите празници в храмовете.

В храмовете се създава организация за безпроблемно отбелязванео на Цветница и Великден. От църквата очакват хората да чуят техния призив и колкото е възможно по-малко да е струпването на миряни. 

За тези, които все пак решат да присъстват на литургиите в празничните дни, самите храмове ще организират еднопосочно движение – вход/изход, спазване на дистанция между хората и честа дезинфекция.

Продажбата на свещи на всички събития ще бъде отвън.

На 12 април – Цветница, раздаването на върбови клонки ще се осъществява в двора пред храма.

На 19 април – Възкресение Христово – литийното шествие ще бъде проведено само от свещениците и служителите на храма.

Кметовете по населени места, служителите в църковните настоятелтва и органите на реда от ПУ Симитли ще съдействат за безопасното провеждане на мероприята по време на празниците.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини