Скандалът с лекарите, напуснали болницата в Гоце Делчев, придобива политически нюанс

Скандалът с лекарите, напуснали болницата в Гоце Делчев, придобива политически нюанс

На извънредно заседание общинските съветници в Гоце Делчев излъчиха комисия, която да проведе още една среща с напусналите лекари от МБАЛ "Иван Скендеров" и управителя д-р Владислав Улевинов. Тази комисия, която е начело с кмета Владимир Москов и общинските съветници генерал Атанас Самандов от групата на БСП, Сайди Чолак от ДПС, Никола Джингаров от ГЕРБ, Стоян Вакареев и Ангел Гераксиев, трябва да е готова със свой доклад за ситуацията и да го представи на следващо заседание на ОбС в понеделник.

От вчера в МБАЛ "Иван Скендеров" влезе на проверка прокуратурата, НЗОК и инспекцията по труда. Институциите проверяват документи от 2015 година насам. Новият управител е на този пост от пет месеца, което означава, че проверките ще са и върху дейността на предишното ръководство на здравното заведение. Първият факт от проверката вече е публичен. Още със започването си на работа д-р Улевинов е прекратил неизгоден за болницата договор за телевизия на стойност 150 000 лева годишно, а на пациентите това е струвало по лев на час. Днес там телевизията и интернетът са безплатни, но въпреки това група около напусналите лекари, настоява за неговото освобождаване. Проверката едва ли ще приключи до понеделник. 

Интригата около болницата започва да придобива политическа окраска. 

Източник: DNews.bg

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини