Носят топъл обяд на възрастни хора в 5 села на община Струмяни

Носят топъл обяд на възрастни хора в 5 села на община Струмяни

Община Струмяни ще кандидатства за нова социална услуга – „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация-2020 г.”. Програмата е утвърдена от социалния министър Деница Сачева и е част от пакета мерки за подкрепа на уязвимите граждани, свързана с борбата срещу разпространението на коронавируса у нас.     

Тя ше даде възможност да бъдат подкрепени в дома си хора, които са затруднени да осигурят сами прехраната си поради бедност и продължителна социална изолация в условията  на обявената извънредна ситуация. Дейностите ще се реализират в периода от 1 май до 19 юни. Услугата ще се предоставя от Домашен социален патронаж, който ще обслужва заявили и одобрени потребители от селата Микрево, Илинденци, Струмяни, Каменица и Крушица. Срокът за записване на желаещите да се възползват от новата социална услуга е до 15 април и до изчерпване на капацитета за обслужване на лицата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини