Краище очаква 12 гурбетчии да се приберат от Англия и Белгия

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Село Краище, община Белица, очаква 12 гастарбайтери от Англия и Белгия да се приберат в близките дни у дома. Днес трима души се прибират от Англия, останалите гурбетчии ще си дойдат в следващите дни, каза кметът на селото Бекир Бекир.

В останалите села в общината също очакват да се приберат хора, които си изкарват поминъка в чужбина.

Прибират се основно наши гурбетчии, които работят по автомивките в чужбина. Тези, които са наети във фермите остават, тъй като там работата не е прекъсвала.

„Всички, които се прибират, остават в задължителна 14-дневна домашна карантина. Кметовете по населени места, включително и общинският градоначалник Радослав Ревански, извършват лично проверки на домашните адреси дали се спазва карантината. Мога да кажа, че няма нарушители, напротив, всеки съвестно спазва изолацията“, подчерта Бекир Бекир.

В община Белица десетки хора работят в Банско. Всички те преминаха през задължителна домашна карантина, като за някои от тях дните на изолация вече са приключили. Никой от тях не е проявил грипоподобни симптоми.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини