Община Банско се сбогува временно с английските туристи с трогателно обръщение

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Община Банско отправи послание към английските туристи, които преди дни напуснаха зимния курорт. В това обръщение банскалии казват, че това сбогуване е временно и скоро пак всички заедно ще изпият по една нашенска ракия за здраве.

Драги съграждани-англичани, тия дни осъмваме в Банско без вашето присъствие, без уличните разговори между нас – на калпав български и лош английски.

Дойде опасно време, което ни раздели. В последно време Банско са напуснали 342 английски туристи. И ние искахме престоят на туристите тук да продължи, защото Банско е световно известен курорт и спортен център. И ние губим от вашето отсъствие – губим приятелства, губим контакти, губим приходи.

Въведената над града ни карантина учуди и самите нас. И ние бяхме неподготвени за една заплаха, каквато не познавахме от края на Втората световна война.
Нашата община направи каквото беше по силите й да направи това кризисно време по-търпимо. Нашият приятел Джеймс Хюс беше в основата на организацията за отпътуването на британските туристи. Пред последната седмица осигурихме подслон и храна за над 100 англичани. Разбира се, помогнахме и на много руски, украински и други чуждестранни гости.

Ние, банскалии, сме твърди и трудно завързваме приятелства. Но когато го направим, то е докато над Пирина изгрява слънцето.

Сбогуването на Банско с „неговите“ англичани е временно. Скоро ще изпием по една нашенска ракия за здраве заедно.
Come back soon!
We miss you, ле?!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини