Община Благоевград показва в реално време измерените показатели за качество на въздуха

Община Благоевград показва в реално време измерените показатели за качество на въздуха

Община Благоевград показва в реално време измерените показатели за качество на въздуха. Данните от монтираната автоматична станция за измерване на качеството на въздуха с, могат да се наблюдават на интернет страницата на община Благоевград,  данните отчетени от автоматичната станция МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК http://www.blgmun.com/calendar288/1.html

Данните за състоянието на атмосферния прах в Благоевград се оповестяват от станцията, която бе монтирана на 06 март в района на фирма „Ванико“. Фините прахови части се измерват 24 часа по искане на жителите на Благоевград. Автоматичната станция ще остане монтирана, докато е необходимо да се направи анализ на качеството на въздуха в Благоевград.

До момента еднократно, на 11 март сутринта след 08,00 часа е регистрирано превишаване на пределно допустимите норми по показатели ФПЧ.  Максималното превишаване, което е измерено от станцията е 200 µg/m3, което е четирикратно над пределно допустимата норма. Своевременно е направена проверка на място от служители на община Благоевград и е установено, че завишаването е от изгаряне на омаслен дървен материал /траверси/ в печатна база. Предприети са мерки по компетентност.

Община Благоевград продължава да следи данните за нивата на ФПЧ10, получени от измервателната станция. И ще предприеме необходимите законови мерки за нарушителите. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини