ПГТА "Алеко Константинов" в Сапарева баня отбеляза патронния си празник

Снимки: Община Сапарева баня
Снимки: Община Сапарева баня

Председателят на Общинския съвет в Сапарева баня Иван Куйов уважи патронния празник на ПГТА "Алеко Константинов", който се отбеляза днес в салона на читалище "Просветен лъч - 1905". Иван Куйов пожела на зрелостниците успехи в начинанията им занапред и попътен вятър.

"Не спирайте през целия си живот да се образовате и да надграждате знания и умения. Вървете смело напред, но също така винаги помнете и уважавайте своите учители - те са били зад вас, давали са ви опит, знания и мъдрост", се обърна към присъстващите председателят на ОбС - Сапарева баня.

Секретарят на Община Сапарева баня Даниела Кьосева и представители на Общината също поздравиха преподавателите и учениците от местната гимназия. От името на кмета Калин Гелев бе изпратена кошница с цветя и поднесени специални поздрави.

Тържеството откри Емилия Гелева - директор на ПГТА "Алеко Константинов", която честити празника на възпитаниците и колегите й от школото. Тя отбеляза, че Професионалната гимназия има двоен празник - изпраща своите възпитаници от Випуск 2016 и чества патронния си празник.

"Ние сме малка гимназия. Трудности има и ще има занапред. Но имаме едно богатство: учениците - минали, настоящи и бъдещи наши възпитаници. Те са смели, безкрайно търсещи себе си и промяната на околните. Понякога ни учудват със своята зрялост, жажда да израснат по-бързо и да започнат свой независим живот", каза Емилия Гелева. В словото си тя отбеляза още, че днес се изпращат ученици, с които гимназията може да се гордее, а след няколко месеца ще ги заместят достойно нови в атрактивните професии "Туристически аниматор" и "Хотелиер".

По време на тържеството ученици от 9-и клас представиха пиесата "Бай Ганьо на гости у Иречек". Като част от програмата бяха музикални изпълнения, решаване на образователни кръстословици от публиката, също така бяха наградени и отлично представилите се участници на областните училищни игри по футбол.

 

      Класният ръководител на 12 клас, г-жа Андрейна, изненада своите ученици, като им връчи награди за положеното старание през изминалите години. В края на тържеството зрелостниците се сбогуваха емоционално с училищното знаме и със своите любими  учители.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини