Лифтът над Банско най-после спря работа, а прокуратурата започна проверка

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Районна прокуратура – Разлог разпореди незабавна проверка на функционирането на кабинковия лифт и ски съоръженията в Банско. Възложено е проверката да се направи от Регионалата здравна инспекция, която трябва да установи дали функционирането на кабинковия лифт и ски съоръженията е в съответствие с предприетите от държавата мерки за социална дистанция, с оглед ограничаване на разпространението на COVID-19.

Към момента са потвърдени два случая с положителна проба за коронавирус в гр. Банско – дете на 9 години и мъж на 78 години от Великобритания.

След проведено заседание на Общинския кризисен щаб, с участието на кмета на Община Банско Иван Кадев и административния ръководител на Районна прокуратура гр. Разлог - районен прокурор Ружена Кондева, са предприети мерки по изпълнение на взетите решения. Осъществена e среща с представителя на концесионера, който потвърдил спирането на кабинковия лифт и ски съоръженията по най-бързия с оглед техническите възможности начин. Създадена е организация за подписване на декларации от чужденци, пребиваващи понастоящем на територията на Община Банско, относно запознаване с разпоредените мерки за спазване на санитарно-хигиенните условия.

До 15:30 ч. Районна прокуратура – Разлог следва да бъде уведомена за резултата от проверката с обобщен доклад с направените констатации, в т.ч. нарушенията на съответните актове, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях, санкционирането на виновните лица и издадените административни актове.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини