Искат затваряне на ски зоната в Банско

Искат затваряне на ски зоната в Банско

Кметът на община Банско – Иван Кадев, който ръководи Общинския кризисен щаб, ще поиска затварянето на Ски зона „Банско” в Пирин планина заради разпространението на коронавируса у нас.

„Длъжни сме да предприемем драстични мерки, за да опазим жителите на общината от COVID-19. Аз нямам правомощия да затворя ски зоната, но ще направя препоръка към концесионера, с когото вече са проведени разговори в тази посока. След малко събирам Кризисния щаб, ще присъстват и представители на прокуратурата. Ще обсъдим нови мерки за борба с коронавируса”, заяви кметът Иван Кадев.

Той уточни, че 9-годишното дете, заразено с коронавирус, е било с чичо си в курорта, тъй като тук имат апартамент. Вчера е оказана медицинска помощ и на друг англичанин – възрастен мъж, който също от години живее в Банско, където има имот. „Не спираме да работим и да контролираме нещата, които зависят от нас. Но границите не са затворени, пристигат туристи, няма как да успеем да проверим всеки един. Необходимо е и хотелиерският бизнес да реагира адекватно в тази ситуация”, каза още кметът на Банско.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини