Горски и бизнес нищиха пазара на дървесина

Горски и бизнес нищиха пазара на дървесина

Ръководството на Югозападното държавно преприятие разгледа и обсъди предложенията на дърводобивни и дървопреработвателни фирми от Благоевградска, Пернишка, Кюстендилска и Софийска области, свързани с пазара на дървесина. Разгледани и дискутирани бяха действащите договори за ползване от горите, както и промените в нормативната уредба.

За да се облекчи работата на фирмите, ще се търсят варианти за корекция в утвърдените договори за ползване на дървесина, съобразени с пазарните условия. ЮЗДП има оперативна готовност да обособява нови и по-малки обекти, които да предоставя на процедури. Поради ограниченото към момента търсене на дървесина за предстоящи процедури ще се търсят възможности за оптимизиране на цените на иглолистната технологична и на широколистните дърва за огрев. В отговор на настояванията на бранша Югозападното държавно предприятие поема ангажимент за по-ефективни действия и засилен контрол при приемане и окачествяване на дървесината.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини