Село Полето посреща Деня на Кирил и Методий с обновено читалище

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Двоен празник ще има симитлийското село Полето в Деня на братята първоучители Кирил и Методий – 11 май. В празничния ден ще се открие официално обновеното читалище, като инвестицията е за близо 600 000 лева. Това е подаръкът за жителите, които се веселят на тази дата, когато е и храмовият празник на църквата „Св. св. Кирил и Методий”. Средствата за обновяването на сградата и помещенията в нея бяха осигурени по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013г. Културната институция вече е с нови седалки, библиотека, сцена. Киносалонът е изцяло променен, подменен е покривът.

Целият ден в сряда ще бъде изпълнен с веселие и празненства. Още в  09,00 часа сутринта ще бъде отслужена божествена света литургия в храма. В 12:30 часа  ще бъде прерязана лентата на обновеното читалище „Никола Вапцаров”. Специално на празника на църквата общинският кмет Апостол Апостолов и управникът на Полето Иван Манчев ще подарят на божия храм икона на първоучителите - пазители на селото. Освещаването на иконата ще бъде извършено от отец Евгений.

Ще се раздаде курбан на всички жители и гости на селището. Децата от забавачката и оркестър „Воденицата” ще дадат старт на празничната програма. Вечерта  е концертът, в който ще участват изпълнители на фолклор и поп фолк - Снежина Андреева, Софи Илиева, Сестри Филатови и Татяна. Накрая ще има празнична заря.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини