Съд връща на работа уволнен директор на благоевградския театър

Съд връща на работа уволнен директор на благоевградския театър

Върховният касационен съд потвърди решението на Окръжен съд-Благоевград и възстанови на работа Александър Галперин като директор на Драматичен театър „Никола Й. Вапцаров“ в областния център на Пиринско. Върховната съдебна инстанция признава уволнението за незаконно и осъжда театъра да заплати на Галперин на основание сумата от 1200 лева.

Делото за незаконно уволнение беше заведено от Александър Галперин в края на 2018 година в Районен съд-Благоевград, след като със заповед на Министъра на културата от 13.09.2018 г. му е било наложено наказание "дисциплинарно уволнение" за извършени 9 нарушения на трудовата дисциплина за периода от 1.09.2017 до 30.06.2018 г.

Уволнението на Александър Галперин е признато за незаконно на три инстанции. Според съда липсват доказателства за нарушенията, за които Галперин е уволнен дисциплинарно, като не се доказва и че многократно е извършил нарушения на трудовата дисциплина. Решението на ВКС е окончателно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини