Благоевградчани се събраха на митинг в подкрепа на Румен Томов, Тутата развя националния флаг

Благоевградчани се събраха на митинг в подкрепа на Румен Томов, Тутата развя националния флаг

Митинг в подкрепа на кмета Румен Томов се проведе преди минути в Благоевград. Гражданската инициатива бе под надслов "Нека го подкрепим, нека му дадем шанс. Ние го избрахме".

Повод за митинга е въпросителната дали градоначалникът Румен Томов ще остане на поста си. Преди дни Административният съд в Благоевград излезе с решение за прекратяване мандата на кмета, до дни се очаква и Върховният административен съд да се произнесе.

До казуса се стигна след като бившият кмет Атанас Камбитов подаде сигнал до Общинската избирателна комисия и до съда, че настоящият управник е нарушил закона като не е заличил свое търговско дружество.

Днес благоевградчани се събраха пред сградата на Общината, за да заявят своята подкрепа за Румен Томов и да заявят, че не искат нови избори. Сред множеството бяха забелязани десетки симпатизанти и активисти на БСП, кметски наместници на села, общински служители. 

Голяма група пристигна, предвождана от бившия седесар Красимир Дюлгеров-Тутата. 

"Не бива да допускаме заради една административна грешка Благоевград да прави нови избори. Кметът Румен Томов доказа, че е независим и не се страхува да разкрие всички злоупотреби, правени от бившата местна власт. Ние сме тук, за да го подкрепим и да му дадем шанс да работи спокойно, за да може в нашия град да започнат да се случват нещата, така, както всички очакваме", заяви лидерът на БЗНС в областния център - Венцислав Кавазов, който подчерта, че БЗНС също подкрепя Румен Томов.

Тутата развя националния трикольор, а множеството скандираше "Томов кмет", досущ като в предизборна кампания.  

Румен Томов също се появи на площада и благодари за подкрепата. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини