Кметът Румен Томов отчете свършеното до момента в 9 точки

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Кметът на Благоевград Румен Томов отчете на пресконференция какво е свършил той и екипът му от началото на мандата. 

1. Намалени са месечните такси в детските градини и ясли с 10 лева. През следващите години ще има още по-голямо намаление на тези такси 

2.Предприети са мерки за насърчаване на раждаемостта - има изготвена Наредба за стимулиране на раждаемостта за трето дете, според която родители с висше образование ще получават еднократна помощ от 2000 лева, а ако са с по-ниско образование - сумата ще се редуцира.

3. Започнала е процедура за проектиране на парк "Македония" и превръщането му в зелен кът за отдих

4. В ход е "мероприятие за отпушване системите на Общината за насърчаване на млади специалисти"

5. В ход е "политика за печелене на договори по обществени поръчки от фирми, които са от Благоевград"

6. В ход е и процедура за изготвяне на ПУП за православен храм, който ще се строи до пазара

7. Кметският екип е констатирал, че уличните кучета в Благоевград са много. Затова ще се разширява приютът за бездомни песове

8. Върви подготовка за проектиране на нова промишлена зона между Покровнишко и Зелендолско шосе

9. Общината е одобрила ПУП на предприятието Ото бок, което иска да отвори цех в областния център.

Според кмета Румен Томов предстои 5-процентно съкращение в Община Благоевград, за да се оптимизира съставът в администрацията. Първи ще си отидат тези, които не знаят какво точно работят, защото има и такива, увери градоначалникът. По думите му съкращението ще засегне всички служители в пенсионна възраст, а на тяхно място ще бъдат назначени млади специалисти.

Кметът обаче не можа да каже до момента колко точно пенсионери са съкратени и колко младежи са назначени на тяхно място на работа.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини