Очаквано! Назначиха Лина Ангелова за директор на Камерна опера

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Лина Ангелова е новият директор на Камерна опера - Благоевград. Кадровата новина не изненада никого.

Преди месец, когато избухна скандала между общинското ръководство и бившият вече директор Бойко Цветанов, който си тръгна с огорчение от Благоевград, се заговори, че именно Ангелова ще бъде назначена начело на културния институт. Тогава Лина Ангелова отрече подобни намерения, но всеки ден бе забелязвана да влиза в сградата на Общинска администрация с папки под ръка. 

Днес назначението вече е факт. Ангелова е била вече начело на Камерна опера-Благоевград. Отстранена е от този пост през 2014 г. по време на първия мандат на бившия кмет Атанас Камбитов. След това продължава работата си като оркестрант, но отново е освободена от работа. Има някоко дисциплинарни наказания, сред които две с предупреждения за уволнение. 

Според бившия директор на операта - световния тенор Бойко Цветанов, тя е в основата на неговото детрониране от поста. Той дори директно я обвини, че го е свалила с доноси, наричайки идеята му за възраждане на културния институт "Норвежки цигански проект". 

 

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини