За първи път в Гоце Делчев се проведе дискусия по киберсигурност

Снимки: Пресцентър
Снимки: Пресцентър

Дори снежното време не попречи на желаещите от гр. Гоце Делчев и съседните населени места да присъстват на първата по рода си форум дискусия на тема киберсигурност. Пред представители на общините от региона, местна администрация, МОН и бизнес организации Мирослав Стефанов, председател на българската асоциация по киберсигурност и Ростислав Петров, председател на Българската асоциация на етичните сертифицирани хакери, представиха решения за киберсигурност и киберобучения.

В уютна обстановка и продължила повече от два часа приятелска дискусия, гост-лекторите говориха за новия Център по киберсигурност (Security Operation Center) с израелско ноу хау, който постоянно седи трафика и предотвратява хакерски атаки. Мирослав Стефанов демонстрира какви услуги предлага центърът, уязвимостите, които хакерите използват, за да проникват в мрежата ви, как да се пазите от фишинг атаки, възможностите за филтриране на интернет трафика (например блокиране на определени социални мрежи, интернет портали).

"Живеем във високотехнологично време и дигиталните устройства са неизменна част от ежедневието ни. Боравейки с тях, трябва да сме запознати с какви неприятности можем да се сблъскаме и съответно да имаме  елементарна култура, за да минимизираме риска. Това е и една от причините Cyber 360 Academy да провежда обучения в областта на IT и киберсигурността, и да предлагат актуална методика за оценка на рисковете. Защитата от киберпрестъпления далеч не засяга само ежедневната работа с интернет и работната култура",  сподели Ростислав Петров, който е и управител на Cyber 360 Academy. Той подробно разясни обученията, които са задължителни за повишаване на квалификацията на служители и персонал, съгласно НМИМИС чл.9, ал.4, т.1.

Интересът на присъстващите бе провокиран от иновативния и нестандартен застрахователен продукт – „Кибер решения за вашия бизнес", като бяха зададени множество въпроси и конкретни запитвания за закупуването му.

Конференцията бе първа по рода си заради специалния B2B формат, целящ конкретна подкрепа на местната бизнес общност.

 „Осъзнаваме, че трябва да бъдем по-технологични и информирани, в отговор на съвременния начин на живот и модерните заплахи, които стават все по-многобройни, опасни и могат за миг да променят съдбата на много хора във всяко отношение. Освен това смятаме, че непрекъснатата информираност на настоящите и бъдещи клиенти ще повиши не само тяхното внимание и реакция срещу киберзаплахите, но и ще ги накара да бъдат по-отговорни и да се обучават допълнително така, че да разпознават лесно проблемите в интернет и да не позволяват на киберпрестъпниците да превземат данните им. Затова имаме големи очаквания и инвестираме непрекъснато в развитието на услугите, които предлагаме", заключиха изложенията си Стефанов и Петров.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини