Ученици и студенти предлагат решения на социални проблеми

Снимка: АУБ, архив
Снимка: АУБ, архив

Първият по рода си конкурс за социално предприемачество в Югозападна България ще се проведе в Американския университет в Благоевград от 7 до 9 февруари. Във висшето училище се събират ученици и студенти между 17 и 25 години, които искат да направят българското общество по-добро, предлагайки решения на социални проблеми. Събитието се организира от студентския Better Community Club („Клуб за по-добро общество“) към АУБ, за да мотивира Поколението Z да предопредели курса на совалката на социалната промяна. То е обезпечено изцяло от даренията на компании в България, както и на възпитаници на АУБ от страната и чужбина. Над 50 са участниците в конкурса – студенти от АУБ и ученици от София, Варна, Благоевград, Харманли, Кърджали, Симитли, Петрич, които ще бъдат разпределени в отбори. Техните амбиции са подкрепени от 12 неправителствени организации, които са предоставили за решаване социални казуси от тяхната практика и чиито представители ще бъдат ментори на отборите заедно с преподаватели от АУБ. 

Отборите трябва да предложат оригинално и устойчиво решение на социален проблем и да представят визията си пред седемчленно експертно жури. Тяхна е задачата да раздадат наградния фонд измежду разнородните, но значими идеи на младежите, включително и голямата награда – посещение с напълно покрити разходи на Международния форум за социално предприемачество в Баку, Азербайджан, през април. Тя е осигурена от Алтернативи Интернешънъл, а победителите ще имат възможността да се срещнат със социални предприемачи от цяла Европа и да обсъдят ролята на социалното предприемачество в младежката заетост и социалното развитие на Стария континент.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини