Кушии и народни борби в Лъжница на Гергьовден

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

С много атрактивни спортни надпревари и музика гоцеделчевското село Лъжница ще отбележи празника Гергьовден, който тук наричат Едерлез. Рано сутринта в празничния ден се проведе състезание по колоездене за деца. След това десетки възседнаха жребци и участваха в кушията. Победителят получи парична награда от 30 лева, вторият – 30 лева, а третият – 10 лева. Стотици зрители проследиха и надбягването с впрегнати в каруци коне. Там наградният фонд бе по-висок. За първенеца бяха осигурени 50 лева, за подгласника му – 30 лева, а за третия – 20 лева. 20 лева получи и стопанинът на най-добре украсеното четириного.

„На обяд започна музикалната програма с участието на самодейци от селата Брезница, Дебрен, Абланица, Корница, Лъжница. Следобед са народните борби, в тях не може да се състезават професионалисти, наградният фонд е 1000 лева. След тях на сцената ще се качи оркестър „Импулси”, за да започне народното веселие”, каза кметът на селото Заафер Койнаров. Идеята за празника на Гергьовден е на управника и на местната структура на ДПС. За финансирането на събитието помогнали от централата на партията и от община Гоце Делчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини