Конкурс събира най-добрите винари в Илинденци

Снимка: Община Струмяни, архив
Снимка: Община Струмяни, архив

Винари от близо и далеч, майстори на течния еликсир, ще се съберат на 1 февруари в село Илинденци. Те ще участват в конкурс за най-добро вино. Жури от специалисти ще оценява реколта 2019 на лозарите по време на празника на боговете на виното. Уникалното събитие винаги е съпроводено и с коронясване на цар на виното.

За приза „Най-добро вино” ще се конкурират не само еликсирите на местните хора, но и на гостите от другите населени места. Условието към участниците е да имат желание,  както и да донесат в празничния ден в сградата на кметството по една бутилка вино. Местните винари ще се състезават в две категории – за най-добро бяло и за най-добро червено вино. Същите надпревари очакват и гостите, които са майстори на приготвянето на гроздов еликсир. За първите трима домакините са осигурили награди. Церемонията по награждаването ще започне в 13:00 часа на площада.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини