Стотици хора от Сатовчанско блокираха разбит път с искане за ремонта му

Стотици хора от Сатовчанско блокираха разбит път с искане за ремонта му

Търпението на хората в общините Сатовча, Гърмен и Хаджидимово се изчерпа и днес сутринта те излязоха на протест заради разбития път Вълкосел-Абланица. Те блокираха за известно време движението и в двете посоки. Водачите, на които им се наложи да изчакат да приключи протестът, за да продължат по пътя си, проявиха разбиране и се присъединиха към протестиращите.

Стотици жители от региона изразиха своето недоволство от бездействието на Агенция „Пътна инфраструктура”, която все отлага да ремонтира третокласния републикански път, който минава през трите общини. На протеста бе и кметът на община Сатовча – Арбен Мименов, който подкрепи искането на местните хора. „Събрахме протестна подписка с хиляди подписи на жители на десетки населени места. Засегнати от проблема са всички, които пътуват по този път и разбиват колите си ежедневно. Дано пътната агенция ни обърне внимание, защото хората са готови на още по-крайни действия. Готови са да блокират и международни пътища в региона”, предупреди кметът Арбен Мименов.

Шосето, което е с дължина около 15 километра, от години е в окаяно състояние. За капак на всичко на 24 юни миналата година воден порой отнесе част от пътната отсечка и направи пътя като швейцарско сирене. Въпреки обещанието от АПИ „забравили” да ремонтират 15-километровата пътна отсечка, която минава през трите общини и се ползва от населението им.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини