Хиляди кукери от България и Северна Македония с шоу в Симитли

Хиляди кукери от България и Северна Македония с шоу в Симитли

Тази събота земята в община Симитли ще се разтърси от кукерските игри. Хиляди сурвакари от десетки групи в страната и Северна Македония ще дефилират в града. Началото на кукерски фестивал, който събира все повече участници, е в 09,30 часа, шоуто ще бъде на стадион „Септември”.

Празникът в събота е сред най-чаканите и най-пъстрите в региона, защото тук е древната земя на кукерите. По традиция тук идват гости от много други общини, за да станат свидетели на кукерското шоу, което ще продължи до тъмно.  

В голямото дефиле и надиграването ще има най-различни персонажи от Ямбол, от Велес, Северна Македония, от Пазарджик, от Карлово, от Перник, от селища в цяла България и от чужбина. Всички те ще демонстрират пъстрата палитра в кукерската традиция. Кукерите ще прогонят злото от община Симитли, ще наричат за здраве и берекет и ще доставят истинска наслада с представянето си на хилядната публика на стадиона.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини