Васил Найденов пее за празника на Петрич

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Петрич посреща 1 000 деца от страната и чужбина в 17- ия Международен конкурс „Южни слънца” под патронажа на кмета Димитър Бръчков. Музикалното събитие се провежда винаги в навечерието на празника на Петрич – Гергьовден. Организатори са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, община Петрич и Общински детски комплекс Петрич.

Международният конкурс „Южни слънца” се провежда в три направления – пленер, фолклорно надиграване и съвременно танцово изкуство. В този формат на детското творчество се включват участници от цяла България, от Русия и Македония. Голямата награда ще бъде връчена от кмета на общината.

Васил Найденов ще бъде специалният гост-изпълнител за празника на Петрич – Гергьовден. Неговото участие е  на 05.05. 2016г. на градския площад, където в 19.30ч. ще започне концертът. В него ще се включат също възпитаници на Общински детски комплекс, НЧ „Братя Миладинови”, ВС „Сгушена звездица” и Ансамбъл „Прима”, Москва.                                                                                           

На Гергьовден от 11.00 часа отново на сцената на градския площад за празника на Петрич ще излязат местни изпълнители, гости от съседна Румъния и специалното участие на изпълнителката Гуна Иванова. От община Петрич уточняват, че при дъждовно време концертите за празника на града ще бъдат в салона на читалище „Братя Миладинови”.          

За празника и тази година Петрич посрещна официална делегация от руския град Истра, водена от кмета Константин Печурин. Пред колегата си Димитър Бръчков Печурин изрази надежда сътрудничеството между двата града да продължи и в бъдеще. Градовете Петрич и Истра са побратимени от над 10 години.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини