200 туристи напълниха село Делчево за Нова година

200 туристи напълниха село Делчево за Нова година

Хората в гоцеделчевското село Делчево намаляват с всяка изминала година. За разлика от броя на гостите в сгушеното в Пирин пранина населено място, който се увеличава непрекъснато. Както и заведенията. Тукашните жители са около 40 души, но те си имат не една и две механи, а цели четири. Сигурно е, че кръчмите ще са пълни тези дни, защото за Нова година са заети всички 200 места за нощувки тук.

 „От години е този интерес към нашето селище. Месеци преди Нова година се резервират всички легла. Отказваме на редовни клиенти, които са се забавили с резервациите, защото няма къде да ги настаним. Почти всичките ни гости са от София”, заяви кметският наместник Иван Панайотов.

Наемите на жилищата, които разполагат с всички необходими удобства, вървят различно - според големината на домовете и броят на спалните помещения, както и екстрите, които предлагат.

Къщи за 8 души излизат между 200 и 250 лева. На човек нощувка и закуска е между 25 и 30 лева. В най-големите постройки, които са за 15-20 души, цената е около 500 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини