И по Коледа каузата за Лия обедини всички в община Симитли

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Каузата за подкрепа на 5-годишната Лия от село Полето, която страда от Детска церебрална парализа-квадрипареза, обединява деца и възрастни в община Симитли и в празничните дни.

Ученици от училището в Симитли организираха благотворителен кулинарен базар. В него участваха децата от пети до дванадесети клас, които приготвиха с помощта на родителите си разнообразни и вкусни кулинарни изкушения. Те бяха подредени на дълги маси на площада в града, както и в коридорите на СУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Усмихнати, пременени с престилки, готварски униформи и ръкавици, с коледни шапки и очила, учениците поднасяха на своите „клиенти“ приготвените вкуснотии. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на малката Лия.

Събраната сума от двудневния кулинарен базар и всички мероприятия на организациите в училището е 6370 лева и ще бъде дарена за Лия. Невероятен ентусиазъм за добро и работа в екип показаха децата. „С ентусиазма си Вие доказахте, че няма нищо по-силно от любовта и състраданието. Вярвам, че Вашето положително отношение ще помогне на Лия да оздравее. Благодарност изказвам към всички родители, учители, ученици и граждани, които се включиха в каузата за Лия“, заяви директорът на училището - Таня Янкова.

По традиция и тази година в изложбената зала на Народно читалище „Св. Климент Охридски” в Симитли официално бe открита коледната изложба-базар. Родители, учители и деца от съвсем малка възраст, изработили с труд и желание, старание и много фантазия, невероятни коледни предмети, сътвориха уникалната изложба.  

Десетките празнични украшения са ръкоделия на децата от Детска градина „Радост” - Симитли и всички нейни филиали в общината, СУ ”Св. св. Кирил и Методий” - Симитли, СУ ”Св. св. Кирил и Методий” - Крупник, ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Детската градина в село Долно Осеново.

От традиционната изложба-базар хората събраха 2091 лева. И тази година събраните средства бяха дарени за благородната кауза – за лечението на Лия. 900 лева за малкото момиче бяха събрани на кулинарната изложба в село Крупник. Всеки, който желае, може да помогне на семейството на Лия и с предо на пари по банковата сметка на детето:

Банкова сметка в Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG98FINV91502016465887

BIC: FINVBGSF

В полза на Лияна Спасова Ангелова

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини