И Община Петрич се обяви срещу бъдещия крематориум в Кърналово

И Община Петрич се обяви срещу бъдещия крематориум в Кърналово

Дали заради гнева на местните хора, или заради острата позиция на църквата, но днес срещу изграждането на крематориум в петричкото село Кърналово се обяви и ръководството на Община Петрич. Кметът Димитър Бръчков увери, че се подготвя възражение срещу инвестиционното намерение на столичната фирма „Евиян 1“ ООД.

Общинското ръководство уточнява, че става въпрос за инвестиционно намерение на частен възложител. При получаването на писмото от РИОСВ-Благоевград за получено при тях уведомление Бръчков е изразил становище против реализацията на подобен проект. „Ще изпълним всички необходими действия за прекратяване на тази процедура. Това е разпореждането на кмета“, посочи днес зам.-кметът Минка Салагьорова. Тя уточни, че задължително всички инвестиционни намерения на най-ранен етап се обявяват пред РИОСВ-Благоевград и в момента инспекцията е открила процедура за преценяване необходимостта от ОВОС /оценка на въздействието върху околната среда/, а Община Петрич е задължена да публикува на интернет страницата си това инвестиционно намерение.

„Това е процедура, която е независима от Общината и се води в РИОСВ. Няма допускане от Общински съвет за проектиране на Подробен устройствен план и не са издавани никакви разрешителни документи от Община Петрич“, каза още Минка Салагьорова. Заместник-кметът поясни още, че инвестиционното  намерение за изграждането на крематориум категорично противоречи на предвижданията на предварителния проект на Община Петрич за Общ устройствен план. В бъдещия ОУП никъде не е предвидено изграждане на зона за обществено ползване в района, каквато се явява крематориумът.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини