70 милиона лева наливат фирми от Германия и Дания в Благоевград

Румен Томов
Румен Томов

Две чужди фирми ще инвестират 70 милиона лева в община Благоевград за разкриване на свои производства. Новината съобщи днес кметът Румен Томов. Както Илинден прес първа съобщи, германско дружество ще открие голяма фабрика за производство на протези, ортези, инвалидни колички с електронно управление, колани за хора с двигателни проблеми. Инвестицията е на стойност 10 милиона евро. Предприятието, собственост на немската фирма „Ото Бок”, която има мрежа в 50 страни по света, ще бъде разположено на терена на бившата текстилна фабрика „Струма текс”.

Германските инвеститори са закупили 47 декара земя и сега правят ПУП-ове. Върху част от терена ще бъдат построени производствените халета, където ще се извършва дейността на фирмата. Работните места в началото ще са над 100, а тенденцията е да достигнат 300. Инвеститорите обещават изключително атрактивни заплати от порядъка на 1000 лева.

Фирма от Дания пък ще инвестира 50 милиона лева в предприятие от хранително-вкусовата промишленост, като работните места ще са между 500 и 600. В завода ще се преработва суровина, която ще се предлага на пазара у нас и в чужбина. „И двете предприятия са структуроопределящи и ще подобрят бизнес средата и заетостта в нашата община. Ще направим всичко необходимо и ще им съдействаме, за да може по най-бързия начин да окомплектоват документацията и да започнат работа”, каза кметът Румен Томов.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини