Безвремието и безотговорността в ОбС-Благоевград продължават

Безвремието и безотговорността в ОбС-Благоевград продължават

Номинации на инат, безсмислени гласувания, много почивки, шеги и закачки. По този начин бе убито времето от 09,30 до 12,00 часа на третото заседание на общинския съвет в Благоевград. И няма никакви изгледи това да се промени скоро. За три часа и половина се направиха две напълно излишни гласувания с предопределен край, като не бе избран председател на местния парламент.

Обичайният заподозрян за поста Рашко Динков от Земеделски съюз „Александър Стамболийски” за пети път се пробва да оглави общинския съвет, но за пети път меракът му бе охладен. Граждани, дошли на сесията, се възмутиха, че толкова упорства да заеме поста, след като вече и на децата е ясно, че няма как да събере необходимите му 21 гласа. Те не скриха гнева си и срещу нищоправенето на сегашния общински съвет, който все така остава без председател. Водещият заседанието Христо Ковачки пък ги нарече „гости”. „Не сме гости, ние сме в нашия град. Преди изборите бяхме „скъпи избиратели”, а сега станахме „гости”. Това тук е срам за Благоевград, стегнете се и направете избор на председател на ОбС”, отговориха хората, които бяха в залата.

Колеги на Динков също реагираха на постоянните му безсмислени номинации и бяха категорични, че е време да се оттегли от надпреварата, за да стане пръв сред равни. На първото гласуване Динков получи своя максимален до момента резултат – 18 гласа, негов опонент бе д-р Теодор Велчев от „Глас Народен”, който събра 14 гласа, 9 бюлетини бяха недействителни. Това не обезсърчи Рашко Динков, който след поредната почивка отново бе сред кандидатите за председател на ОбС. Другата номинация бе на адвокат Албина Анева от „МИР”. Цели 20 бяха недействителните бюлетини, подкрепата за Динков падна на 15 гласа, а Анева остана с едва 6 гласа.

Тук бе сложен край на поредното представление на цирка „Избор на председател” в общинския съвет. Въпросът е докога повечето местни парламентаристи ще си играят с търпението на благоевградчани и ще се държат по-скоро като шоумени, а не като отговорни хора. Защото, да им припомним, те са избрани да работят за общината и нейните жители, а не да гонят само личния си интерес. Но има и нещо друго – това са хората, които са избрани, които са получили по един или по-друг, че и по трети начин подкрепата на достатъчно избиратели, за да са част от общинския съвет. Нали знаете, че всеки народ си заслужава управниците?! Така че и ние, благоевградчани, си заслужаваме общинските съветници. Тъжно, но факт.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини