Стотици ученици от 6 области участват в конкурс на евродепутат

Стотици ученици от 6 области участват в конкурс на евродепутат

Приключи срокът за участие в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

Изпратени са общо 288 мултимедийни презентации от областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където той има информационни офиси.

В конкурса, провеждан със съдействието на РУО-Благоевград, можеха да участват ученици от 8 до 12 клас, като от област Благоевград са получени 102 интерактивни презентации от всички 14 общини.

Условието беше презентациите да включват информация за живота и делото на народните будители от родния край на участниците.

Конкурсните работи ще се оценяват от експертно жури в състав: д-р Кирил Алексиев – директор на музея в Благоевград, Марина Войнова – старши експерт по информационни технологии в РУО-Благоевград, и Екатерина Текерска – старши експерт в РУО-Благоевград.

Асим Адемов благодари за положените творчески усилия на всички ученици. По думите му интересът към конкурса доказа необходимостта и значимостта на всяка една инициатива, насочена към запазване на историческата памет за народните ни будители, отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност.

Евродепутатът ще обяви резултатите и ще награди победителите в конкурса във всяка област, където има негови информационни офиси. Това ще стане на официална церемония в началото на 2020 година, като датите ще бъдат обявени допълнително.

Ще бъдат връчени три награди за всяка област - голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини