Рецидивист окраде продавачка на зеле в Кюстендил, влиза в затвора

Рецидивист окраде продавачка на зеле в Кюстендил, влиза в затвора

Районна прокуратура-Кюстендил постигна ефективна присъда по водено бързо производство срещу 29-годишния кюстендилец Й. Т. за извършена от него кражба в условията на рецидив.

На 1 ноември тази година пострадалата Ц. П. продавала зеле пред павилион в Кюстендил, който е на кръстовището на улиците „Петър Берон“ и „Индустриална“. Оборотните пари от продажбите жената държала в портфейл, който оставяла във вътрешността на обекта.

На посочената дата подсъдимият минавал наблизо в момент, в който продавачката обслужвала клиент, а вратата  на павилиона била отворена. Крадецът изчакал и, когато жената била с гръб към входа на павилиона, влязъл вътре без тя да го види. Там подсъдимият видял портфейла и след като се уверил, че в него има пари, го прибрал  в джоба на дрехата си и напуснал, без търговката да го забележи.

Пред обекта и във вътрешността му било изградено видеонаблюдение, чрез което влизането и излизането на Й. Т. от павилиона и отнемането на портфейла били заснети на видеозапис.

В съдебно заседание, подсъдимият се е признал за виновен и е направил изявление за разглеждане на делото при условията на съкратеното съдебно следствие. Съдът е наложил на Й. Т. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години при „строг“ режим при условията на чл. 58а от НК. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд-Кюстендил.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини