Забравете да карате кола през зимата между Шилигарника и хижа „Вихрен”

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Със заповед на кмета на община Банско – Иван Кадев, бе въведена временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства от местността Шилигарника (първи паркинг) до хижа „Вихрен”. Разпореждането е в сила за периода от 1 декември до 20 април следващата година. За целта трябва да се обособи така нареченото „ухо” за обръщане на движението на ППС в района на Шилигарника. Искането за забраната е на „Юлен” АД, в качеството му на концесионер на „Ски-зона с център Банско”.

Четвъртокласният общински път Банско - х. „Вихрен” през зимния туристически сезон, в района след първи паркинг в Шилигарника, се пресича на няколко места от съществуващите ски писти. Поради това има опасност за сигурността на движението, за здравето и живота на хората.

Наред с това, през този период в пътния участък при първи паркинг в местността Шилигарника, се струпват множество пътни превозни средства, което води до образуване на задръствания. В резултат на това, предвид и метеорологичната обстановка през този период, достъпът на МПС на Спешната медицинска помощ в случай на нужда при инциденти се възпрепятства.

За целите на паркирането достъпът до паркингите, стопанисвани от концесионера „Юлен” АД, следва да се осигури чрез въвеждане на пропускателен режим в района на обръщалото.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини