Учени от над 10 държави чертаят бъдещето на спорта на форум в ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Международната научна конференция „Спорт и рекреация“ започна днес в университетския център „Бачиново“ на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Форумът бе открит от ректора на ЮЗУ - проф. д-р Борислав Юруков, който подчерта неговата важност.

„Спортът ще заема все по-важно място в нашия живот и ще му се отделя все по-голямо внимание. Науките за спорта ще продължават да се развиват и ще бъдат влагани изключително много усилия за тяхното развитие, защото движението е в основата на съществуването на човешкото тяло“, отбеляза проф. Юруков.

Ръководителят на катедра „Спорт“ и президент на организационния комитет на конференцията доц. д-р Стефан Капралов благодари на участниците за интереса към форума.

„Подчертаваме намерението си от този момент да поставим началото на една ежегодна среща, в която обединени да работим заедно за развитието на спорта и рекреацията в България“, каза доц. Капралов.

В тридневния форум, който ще продължи до първи декември, участват учени от над 10 държави, които представят 57 доклада. Трудовете им са свързани със спорта и физическото възпитание, психологията на спорта, физиологията на спорта и рекреацията. Сред участниците са проф. д-р Даниела Дашева от Националната спортна академия, проф. Атанас Георгиев, д-р Стоян Везенков  и др.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини