Търси се председател на ОбС-Благоевград

Търси се председател на ОбС-Благоевград

Въпреки засилените совалки и договорки между представители на различни партии и на второто заседание на общинския съвет в Благоевград местният парламент остана без председател. Изборът дори изглежда все по-невъзможен с оглед получените резултати, поне що се отнася до налаганите до момента кандидати за поста. На първата сесия само един глас не достигна на Андон Тодоров, лидер на Партия на зелените, за да оглави общинския съвет. Днес за него и за другия номиниран – Рашко Динков от Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, гласуваха по 18 от местните парламентаристи, а 5 от бюлетините бяха недействителни.

Заради патовата ситуация бе издигната номинацията на лидера на БСП в Благоевград – Любен Милев. Той се конкурира за поста с Рашко Динков, но за Милев своя вот дадоха само 9 съветници, а за Динков -17, а недействителните бюлетини бяха 15. Това бе поредният ясен знак, че общинският съвет няма как да избере свой водач някой от тримата номинирани. Поне не и на този етап, тъй като всичко в крайна сметка е въпрос на разговори, за да се постигне консенсус и да бъде избран председател на ОбС-Благоевград.

Не е изключено на следващото заседание да бъде издигната кандидатурата на друг съветник, за да се търси изход от патовата ситуация в местния парламент. Засега негов шеф остава най-възрастният съветник Христо Ковачки. Въпросът е дали времето до третото заседание ще е достатъчно, за да могат политическите играчи да подредят пъзела и да осигурят необходимото мнозинство от 21 гласа за човека, който ще ръководи най-важния орган на местното самоуправление през следващите 4 години.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини