Музеят в Сандански отваря ателиета за деца с благотворителна кауза

Музеят в Сандански отваря ателиета за деца с благотворителна кауза

Поредната инициатива за деца ще се проведе в Археологически музей-Сандански. В навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово ученици ще могат да направят различни коледни сувенири в специално направените за целта работилници и ателиета в културната институция.

Те ще творят в дните от 9 до 13 декември, като в една група може да има най-много по 25 деца. Творците ще бъдат напътствани в работата си от служителите на музея. По този начин децата ще се включат и в благородна кауза. За тази Коледа Археологически музей-Сандански ще подкрепи благотворителната инициатива „Помогни без причина“ на младежите от Земеделската професионална гимназия в града. Тяхната кампания сега е под надслов „Деца помагат на деца“. Сувенирите, изработени от децата, ще бъдат продадени на благотворителен базар, който ще е на 14 и 15 декември във фоайето на Дома на културата. Със събраните средства от тази и други благотворителни кампании ще се подпомогне лечението на болно дете.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини