Решено! Строят 30 социални жилища в бившата казарма на Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

Неизползвана общинска сграда в бившата казарма на град Гоце Делчев ще стане дом на социално слаби семейства. Ще бъдат изградени 30 социални жилища в постройката, това стана ясно днес по време на публичното обсъждане със заинтересованите страни относно подготовката на проекта. Той е включен в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Гоце Делчев и ще бъде финансиран чрез одобрената Инвестиционна програма по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Предвидени са 1,47 млн. лв. безвъзмездно финансиране.

Основната цел на проекта е да допринесе за социалното включване на хора в неравностойно и уязвимо положение чрез повишаване на техния жизнен стандарт и общо подобряване качеството на жилищния фонд на градските общности.

Дейностите, които ще се извършат, са ремонт, реконструкция и обновяване на съществуващ сграден фонд, благоустрояване на прилежащото околно пространство, доставка на подходящо оборудване и обзавеждане за осигуряване на основни битови условия.

По този начин ще се осигурят условия за настаняване на приблизително 30 семейства в самостоятелни жилища. Обособените домове ще бъдат едностайни, двустайни и тристайни.

Целевите групи, към които е насочен проектът, са бездомни хора и/или такива, живеещи в много лоши битови условия, родители с деца, включително непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и такива с увреждания, хора в риск от бедност и социално изключване. Шанс да получат такова жилище ще имат и лица, чийто среден доход на член от семейството за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната, определен с акт на Министерски съвет. Очаква се реализирането на проекта да е в периода 2020-2021 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини