Поетичен алманах разкрива красотата на Банско и Пирин планина

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Първият поетичен алманах, посветен на Банско и Пирин планина, бе представен в Народно читалище „Никола Вапцаров” в курортния град. Претворените в стихове чувства са събрани в сборника „Камбаните бият за утреня”.

Съставителите са избрали това символично заглавие, защото звънът на камбаната е зов за пробуждане, подтик към себеосъзнаване, стремеж към осъществяване на житейската мисия на всеки човек.

В препълнената зала на читалището се събраха изкушени от поезията банскалии и приятели на Банско, обединени от любовта си към планината, града и неговия буден дух.
В приветствието си към авторите, съставителите, гражданите и приятелите на Банско, кметът Иван Кадев сподели вълнението си от чутите стихове и пожела на поетите творческо вдъхновение, а на съставителите - да създадат традиция в издаването на алманаха.

„И нека бият камбаните на Банско! За утреня! За благословия, за вяра, за добротворене. Ново начало за нови дела в нашия общ дом. От всички нас зависи да пазим здрави темелите на този дом, да вдигнем нов покрив, от който да звъни камбаната на духовността!”, подчерта кметът Кадев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини