Установиха незаконна сеч на тополи край Петрич

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

При рутинна проверка вчера в дърводобивен обект по поречието на река Струма, в обхвата на ТП „ДГС Петрич”, контролни звена на ЮЗДП установиха сеч на тополова дървесина без издадено позволително. Нарушението е констатирано в непосредствена близост до обекта, в който фирма извършва редовен добив на дървесина. Дървесината и пъновете са маркирани с контролна горска марка с червена боя.

На директора на ТП „ДГС Петрич” е разпоредено да предприеме дeйствия за откриване на нарушителя и съставяне на акт. От виновните длъжностни лица са потърсени писмени обяснения и ще бъдат наложени дисциплинарни наказания съгласно Кодекса на труда.

Ръководството на ЮЗДП предприе спешни мерки за усвояване на отсечената дървесина, която се намира на място, за да се предотврати похабяването й.

Проверката продължава.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини