Студенти мериха сили в турнир по канадска борба, Васил Каракиев и Антон Тиров отново с отличия

Снимки: Личен архив
Снимки: Личен архив

Студенти и докторанти мериха сили в турнир по канадска борба, който се проведе в Аулата на Югозападен университет "Неофит Рилски". Турнирът бе открит от декана на факултета "Обществено здраве, здравни грижи и спорт" проф. д-р Стоян Иванов.

В спортната проява се включиха 25 участници. Те бяха разделени в няколко категории: мъже - лява и дясна ръка до  75, 85 и 95 кг и над 95 кг, жени - лява и дясна ръка и абсолютна категория.

В категория до 75 кг и за лява, и за дясна ръка на първо място се класира Александър Тасев, първи курс, специалност "Компютърни системи и технологии", второ място в тази категория за лява и дясна ръка си спечели Мохамед Бляк, първи курс, специалност "Кинезитерапия". Трети в категорията до 75 кг за дясна ръка е Светослав Чинарски, първи курс, специалност "Кинезитерапия", а за лява ръка третокурсникът от специалност "Туризъм" Владимир Войнски.

В категория до 85 кг първокурсникът в специалност "Публична администрация" Кирил Георгиев  победи конкурентите си и на двете ръце. Втори в тази категория за лява и за дясна ръка бе Николай Дойчинов, първи курс, специалност "Физическо възпитание и спорт", следван от второкурсника в същата специалност Станислав Щерев.

В категория до 95 кг за дясна ръка почетното място си спечели четвъртокурсникът в специалност "Психология" Васил Каракиев, който и миналата година завоюва отличие. След него се наредиха първокурсникът от специалност "Физическо възпитание и спорт" Стоян Ташев и първокурсникът от специалност "Философия и психоанализа" Антон Тиров. В същата категория за лява ръка пръв стана Валентин Господинов, втори курс, специалност "Икономика", следван от Васил Каракиев и Стоян Ташев, който също за пореден път демонстрира добра физическа форма.

Абсолютен шампион в турнира по канадска борба бе Валентин Господинов. Той надви конкуренцията и в категорията над 95 кг за дясна ръка. Втори в тежката категория бе Кирил Тодоров, първи курс, специалност "Публична администрация", а трети Елхан Чинарски, първи курс, специалност "Политология". За лява ръка в тази категория най-добри бяха Кирил Тодоров, Елхан Чинарски и Антон Тиров.

При жените за дясна ръка първо място зае Кремена Георгиева, втори курс, специалност "Икономика". Втора бе Нина Николова, втори курс, специалност "Физическо възпитание и спорт", следвана от четвъртокурсничката в специалност "Мода" Емилия Георгиева. С лява ръка най-добри бяха Нина Николова, Кремена Илиева и Мария Чапкънова, трети курс, специалност "Счетоводство и контрол".

По време на турнира по канадска борба се проведе и мини турнир между зрящи и незрящи спортисти. Участие взеха спортисти от спортни клубове за незрящи "Достоен живот" и "Пирин спорт 2013".

Победителите получиха купи, медали и грамоти от председателя на Студентски съвет към ЮЗУ "Неофит Рилски" Емелина Заимова.

Турнирът по канадска борба е част от мероприятията в чест на 40-годишнината на Югозападен университет "Неофит Рилски". Той бе организиран от Студентски съвет при ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград, Факултет "Обществено здраве, здравни грижи и спорт", Катедра " Теория и методика на физическото възпитание", УСК "Академик" и Спортен клуб по канадска борба "Спартак".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини