Вместо зеленина вдигат бази на Гранична полиция в Петрич

Вместо зеленина вдигат бази на Гранична полиция в Петрич

Ремонтна и складова база и техническа инфраструктура ще бъдат изградени за нуждите на Гранично полицейско управление-Петрич. Това ще стане възможно, след като с решение днес правителството разреши провеждане на процедура за промяна на предназначението на държавен имот с площ от 21 282 кв. метра в южния град за „специален обект“.

Към момента имотът е предвиден за озеленяване. Съгласно Закона за устройство на територията има възможност за промяна предназначението на територии или на части от тях, предвидени в общите или в подробните устройствени планове на урбанизираните територии за озеленени площи, които не са реализирани.

Това може да стане с цел изграждане на елементи на техническата инфраструктура или на специални обекти, свързани с отбраната и сигурността на страната. Години наред на терена не е направено предвиденото озеленяване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини