Българи и гърци аплодираха пианиста Тодор Петров в ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Известният български пианист Тодор Петров гостува на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той изнесе концерт в новата концертна зала на университета, където зрителите се насладиха на изпълнения от висока класа. 

Сред разнообразната публика имаше и гости от съседна Гърция, които бяха щастливи от възможността да се докоснат до истинското изкуство.

Концертът на пианиста Тодор Петров предизвика интереса на любителите на музикалното изкуство с амбициозната задача, която си е поставил –  интегрално изпълнение на всички клавирни произведения от великия австрийски композитор Лудвиг ван Бетовен.

Тодор Петров е от българските пианисти, който впечатлява с неподправения професионализъм и музикален вкус, с искреността на емоционалните му превъплъщения. Реализирал е редица звукозаписи с произведения от италиански, германски, български автори, концертирал е в много европейски столици – Париж, Брюксел, Виена, Варшава, Букурещ и за първи път гостува в Благоевград.

Концертът на Тодор Петров бе час от Националния студентски фестивал на изкуствата, който се провежда в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини