Безплатен топъл обяд в 4 училища на община Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев, архив
Снимка: Община Гоце Делчев, архив

В трите основни училища в град Гоце Делчев и в училището в село Баничан отново стартира програмата „Безплатен топъл обяд” за деца в риск, която е част от общинската превантивна програма.

Преди 4 години Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Гоце Делчев инициира тази дейност, с която се осигурява подкрепа за децата чрез предоставяне на топъл обяд в училище. Програмата се провежда с активното участие на училищата. Децата получават топъл обяд в училище, а освен социалните фактори и затруднения условието за участие е учениците да посещават редовно учебните часове и да имат добро и примерно поведение в училище. Учителите и родителите оценяват положително програмата.

"Семействата получават помощ при осигуряване на обяда на детето, а децата се приобщават по-лесно в учебната среда и когато обядват в училище, могат да останат и за занималня, като за някои от тях това помага за преодоляване на затрудненията, стимулира ги да са по-редовни в часовете", споделят директорите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини