Младен Тимчев: Пътят до храма на Преподобна Стойна ще бъде ремонтиран!

Младен Тимчев: Пътят до храма на Преподобна Стойна ще бъде ремонтиран!

Много нерешени проблеми има в санданските села през последните 4 години. В това за пореден път се увери кандидатът на БСП за кмет на община Сандански – Младен Тимчев. Той не спира да ходи от село на село, за да чуе болката на местните жители и да търси решения на проблемите им, ако бъде избран за кмет.

Хората в село #Катунци се оплакаха, че преди 4 години е бил открит медицински център в селището им, но към днешна дата е останала само табелата.
„Не мога да обещая, че този център ще заработи. За да стане това, най-важно е да има лекари, които искат да практикуват тук. Насила не можем да доведем никой. Но за осигуряването на адекватни здравни грижи за населението на селата, най-вече за възрастните хора и за тези, които имат проблеми с придвижването, ще създадем мобилни кабинети. Със съдействието на общината лекари ще посещават пациентите в населените места”, откровен бе Младен Тимчев.

Той пое и ясен ангажимент към хората в #Катунци – да бъде ремонтиран пътят от селото до съседното село #Златолист, който води до храма „Свети Георги”, където някога е живяла Преподобна Стойна. „Не може при толкова голям интерес на туристите към тази църква да не се направи нищо за оправянето на този път. Можем да решим този проблем с моя екип”, увери Тимчев.

Лозарите се оплакаха, че е много ниска изкупната цена на гроздето, но кандидат-кметът обясни, че няма как общината да се намеси в този процес. Единствено държавата има механизми да помогне на стопаните, ако въведе минимални изкупни цени на продукцията им. „Искаме пасищата и земеделските земи да се дават само на местни хора, а не на другоселци, защото за нас не остават свободни земи”, споделиха жители на Катунци.

В село #Яново пък се жалваха от безводие в един от кварталите, от липса на пазар на земеделската им продукция. Хората на срещата предложиха да се изгради борса за по-лесната реализация на стоката им. „Първата ни работа като кметски екип ще е да направим пълен анализ на всички проблеми, които има в населените места. Предложенията за отдаването под наем на пасища и земеделски земи само на местни хора и за построяването на борса не са лишени от логика и ще се мисли в тази посока”, каза Младен Тимчев.

Жителите на село #Петрово пък негодуваха от „бариерата”, която има пред тях за връзка с общинската администрация. Според тях хем администрацията се увеличава, хем не е ефективна, а на всичко отгоре достъпът до чиновниците е много труден.

„Получа ли доверието ви, то в срок от един месец ще се направи цялостен анализ на реалната ситуация в община Сандански. Ще се види колко са общинските служители, колко от тях работят на трудови договори, колко - на граждански договори, какво е качеството на предоставяните административни услуги. Ще се оптимизира съставът, ще се подобри работата с гражданите и бизнеса”, категоричен бе Младен Тимчев.

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини