Вълча напаст тормози жителите на село Раздол

Снимка: Община Струмяни, архив
Снимка: Община Струмяни, архив

Близо 90-те жители на село Раздол в община Струмяни живеят в страх през последния месец заради напаст на вълци. Гладните животни често стигат до крайните къщи в селището  търсене на храна. Нападат овце и кози, нападения срещу хора засега няма.

„Никой не смее да излиза сам в гората, нашето селище е високо в Малешевска планина. Забранил съм на старите хора да напускат пределите на селото. Аз преди дни също видях вълк, беше доста голям. Гледахме се няколко секунди, после животното избяга”, каза кметският наместник на Раздол – Георги Пендурков.

Той и ловците от местната ловна дружинка днес направили план как да се проведе хайката срещу вълците. Авджиите ще се опитат да убият някои от хищниците, за да се успокоят жителите на селото. „Проблемът е, че вълкът е много умно животно и е трудно за убиване. Но няма друг начин да се отървем от тази напаст, разчитаме на точния мерник на ловците”, сподели управникът на село Раздол.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини