Награди и тържествена сесия на празника на Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Тържествена сесия на Общински съвет-Благоевград и Церемония по награждаване на „Личност на годината“ се проведоха снощи за празника на града.  

В залата на ДТ „Никола Вапцаров“ присъстваха Иво Николов – временно изпълняващ длъжността кмет на община Благоевград, Стйепан Ковач – кмет на хърватската община Чаковец, общински съветници и общественици. С музикален поздрав Биг бенд-Благоевград посрещна официалните гости пред входа на театъра, които влязоха в залата по червен  килим. 

За поредна година бяха наградени заслужили граждани със званието „Личност на годината“. 

В категория „Бизнес и предприемачество“ отличието бе за Лора Бекташева и фирма „БИНЕР“.  Във „Финанси“ и “Отличен партньор на Община Благоевград” призът бе отреден за ОББ, а в „Здравеопазване“ наградата получи д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.

Малгожата Гребска-Кулова, Андраш Кончалиев и Стоимен Добрев бяха отличени в категория „Култура“. В категория „Медии“ наградата посмъртно бе присъдена на Красимир Узунов, основател на Радио „Фокус”. Призът за „Спорт“ бе връчен на Ива Уорън, а за „Образование“ - на Ваня Стоева. Ностител на „Личност на годината“ в категория „Право“ отиде при съдия Катя Бельова, а за „Социални дейности“ - при Лили Максева. В категория „Хора в неравностойно положеие“ бяха отличени Валери Маринов и Надежда Германова. Отец Андон Шавулев и Александър Миразчийски бяха наградени съответно в категориите „Морал“ и „Съхранение на традициите”.

За изключителен принос в категория “Пример за професионализъм и гражданска ангажираност ” бяха отличени ком. Антон Доклев, капитан Борислав Войнов и  старши инспектор Валентин Василев. За цялостен принос в областта на образованието бе награден дългогодишният училищен директор Христо Манчев. Приз получи и Татяна Сърбинска - за съхранението и разпространението на българската  култура и традиции зад граница. Бяха връчени и стипендии  на деца с постижения в областта на науката и изкуството.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини