Юбилеен конкурс за Вапцаров прави благоевградското читалище

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Десети юбилеен национален конкурс на имета на поета Никола Вапцаров организира едноименното читалище в Благоевград. Конкурсът е анонимен и е на гражданска тематика. Изпратените произведения не трябва да са участвали в други конкурси и да не са публикувани на хартиени или електронни носители, те могат да най-много три, обем - от 3 до 5 стандартни страници /по 1800 знака; 12 пункта. Приемат се само печатни творби/по три копия от всяка/, няма възрастови ограничения, ако кандидатът е представител на литературна формация, да се посочи името на ръководителя. Няма такса участие. Литературният жанр може да е стихотворение, есе, разказ или литературна история. Необходими сведения за кандидата: трите имена, точен адрес, година на раждане, електронен адрес, телефон-поставени в отделен плик.

Конкурсните творби ще бъдат журирани анонимно от специалисти в съответните жанрове.

Първата награда е в размер на 100.00 лв., втората - 70.00 лв., а третата - 50.00 лв.

Произведенията могат да бъдат изпращани на адрес: Благоевград 2700, пл. Македония №1, Народно читалище “Н. Вапцаров-1866“ за конкурса. Обявяването на резултатите и награждаването на победителите е на 7 декември тази година от 11.00 часа. Краен срок за изпращане на творбите - 25 ноември.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини