Наградиха победители в детски конкурс в Банско

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Конкурсът „Имало едно време – през детските очи” приключи с официално награждаване на победителите. Събитието бе част от празничните събития в чест на деня на Банско, чиято кулминация е на 5 октомври.

Фоайето на читалището, където е подредена изложбата на участниците в трите категории, беше пълно с деца, родители и учители. Всички бяха насядали по пода на възглавници, за да се чувстват удобно и непринудено. Официалните гости също имаха своя „ложа” на земята, в традиционен стил. Събитието, организирано от Община Банско, уважиха Асен Кирицов-временно изпълняващ длъжността кмет, Ивайло Ръхов – зам.-кмет и Георги Икономов – създател на конкурса. Многоуважаемото жури бе в състав: Константин Икономов-поет, писател и творец, Здравка Русева – художник, Ивайло Йорданов - фотограф
Участниците в категория „Художник” бяха деца до четвърти клас, които трябваше да пресъздадат на белия лист съществуващо и любимо място в Банско, което се е променило пред очите им. Имаше повече от 50 картини на ученици от двете улилища в града, а наградата отиде при седемгодишната Александра Колчагова .
Втората категория – „Писатели”, обхващаше деца до осми клас и определено бе най-трудна. В нея попаднаха само ученици от Средно училище „Неофит Рилски”, а журито определи, че наградата трябва да получи Александра Калчева от шести клас, със стихотворението си „Моят град”. Александра прочете творбата си пред всички, а Асен Кирицов връчи пакета с наградата.
Третата категория бе за най-големите. Талантливи фотографи премериха сили за да направят най-красивата фотография, включваща в себе си минало, традиции и бъдеще и журито категорично присъди победа за снимката, с неизвестен автор – получена на електронния адрес на общината, на която младо момиче във фолклорна носия е седнало на брега на реката в Банско.
Наградите бяха дигитални и осигурени от община Банско, като художникът получи дигитална рамка, Писателят – таблет, а Фотографът - фотоапарат за подводни снимки.
На всички участници, водещата – Силвия Терзиева, раздаде грамота за участие и по едно захарно петле, от детството на родителите и преподавателите им. Идеята, всички творби от трите категории да бъдат отпечатани в хартиено издание, дойде от основоположника на „Имало едно време – през детските очи” и чака своето време, за да бъде реализирана.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини