Сандански ще продължи да санира блокове и сгради

Сандански ще продължи да санира блокове и сгради

Благодарение на добрата работа през последните години Община Сандански получава възможност да кандидатства с нови проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни и обществени сгради. Това съобщи кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Кирил Котев, а новината бе потвърдена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Само 28 общини в България получават възможност да кандидатстват с нови проекти, а Сандански е една от тях. Местните власти ще се конкурират за общ бюджет от 14,5 млн. лв.

„Вече са готови и проекти, с които да се кандидатства за саниране на сградата на Ветеринарната лечебница в Сандански и бившата сграда на „Стройрайон“, където ще се постави и нов външен асансьор, за да има достъп за възрастни и хора в неравностойно положение. Ще работим за включване и на още жилищни блокове в общината в програмата за саниране“, допълва Кирил Котев. По думите му през изминалите 4 години в общината са успешно подготвени и защитени проекти за над 14 млн. лв. Ремонтирани  много жилищни и обществени сгради. Тези инвестиции означават не само по-дълъг живот за сградите и по-малко разходи заотопление, но и промяна на облика на емблематични градски обекти, като Дома накултурата.

„През цялата кампания продължават да идват позитивни новини свързани с развитието на общината, които са в резултат на много труд. Затова и днес говорим за конкретни проекти със срокове на изпълнение, а не за обещания и намерения“, подчерта Кирил Котев. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини