Художникът Кръсто Терзиев представя „Ротация” в родния Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Кръсто Терзиев ще покаже 23 широкоформатни творби от цикъла „Ротация“ – в RGB цветови решения, различни текстурни структури и завладяващи технологични внушения. Картините, съпроводени с текст, разкриват дълбочината на тематичната интерпретация, подкрепяйки го в търсене на „време и пространство“, на закодирани слоеве от нашето съществуване.

Изложбата ще бъде подредена в новата Градска галерия в родния град на художника - Сандански, превръщайки духовното ѝ пространство в пространство на вселенни послания, знаци и символи. Кръсто създава художествени модели, синтез от аналитично мислене и оценка на пропуснати контексти в интерактивните полета, така и превръща относителното в абсолют. Това е изложба на назоваването, на търсенето и намирането, разказ за уникалността на човешкия дух.

Кръсто Терзиев е от художниците с ускорение към енциклопедичност. Това негово качество го тласка да присъства в области като графика, живопис, монументални изкуства, рисунка, графичен дизайн, рекламна и издателска дейност. Той е един от най-неинституционалните български художници, основател и собственик на издателство „ТерАРТ“. Докосвайки се до европейската модерност и границите на възприятието, той създава картини достойни за експозициите на ценители на изкуството, колекционери и галерии.

Картините визуализират тематичната рамка, поставена от художника в цикъла „Ротация“, като анализ и образ на идното.

„Аз не искам да ме разбират, а да ме почувстват, не експлоатирам едно и също послание, търся „Нещото“ близко до слънчевия сплит и така разбирам смисъла или безсмислието на обладалото ме тайнство. Винаги използвам душевния ключ в началото на петолинието...това ми дава увереност...“ споделя художникът.

Ценностното му присъствие е в родното изкуство, европейското в живота и творчеството му. Художникът изобразява материя и памет, визуализирайки огледалността на този свят в „Кръсто визия ротация“. Това са границите на философската споделимост на автора, неговата себеизповед и животопис във време на компютри.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини