Разлог празнува свободата си с театър, спорт и почит към героите

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

За втора поредна година град Разлог ще чества 107 години от освобождението от турско робство на 11 октомври, а не на 24 октомври. Това решение взе миналата година общинският съвет, тъй като свободата си населеното място получава на 11 октомври 1912 година.

Празничният ден ще започне с отслужването на тържествена света литургия в 09,00 часа в църквата „Свето Благовещение”. Ритуалът по вдигане на знамената и полагането на венци и цветя пред паметника на Васил Левски ще започне в 11,30 часа. Празничният концерт започва в 18,00 часа с участието на местни творци и самодейци към Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.”. На сцената ще се качат легендарните музиканти от група „Диана Експрес” и любимката на тийнейджърите – Дара. Денят ще завърши с тържествена заря.

Събитията по повод празника на Разлог стартират още на 30 септември с пиесата за деца „Летящата принцеса”. Тя ще се играе в 10,30 часа в големия салон на читалището. В същия ден ще бъде представена в малката зала на читалището от 18,00 часа книгата „Владимир Каназирев – от Разлог до Сент Луис” на д-р Елена Чалгънова. Театралната постановка „Под манастирската лоза” ще се играе от 19,00 часа в големия салон на читалището.

Областен турнир по шахмат за мъже ще се проведе в Клуба на пенсионера на 6 октомври. Тогава Регионаален клуб „Традиции”-Благоевград ще изнесе урок „Трудолоюбие” в Исторически музей-Разлог. Регионалният турнир по тенис на маса за юноши и девойки е на 9 октомври в Професионалната гимназия по транспорт. 10 години Защитено жилище за лица с физически увреждания под мотото „Добрината се крие не в голямото тяло, а в голямото сърце” ще отбележат потребители и гости на 10 октомври в село Долно Драглище. Два дни по-късно започва петнадесетият международен турнир по карате за Купа „Пирин” в спортната зала „Септември”. Националното изложение на български породи животни е на 19 октомври в тренировъчния център на СККС-ДВАЛ. Събитията приключват на 20 октомври с шампионат по надтегляне на тежковозни коне.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини