На Цветница в Петрич избират "Мис Божура"

Снимка: Viaranews.com
Снимка: Viaranews.com

Празникът Цветница в Петрич за поредна година ще събере на едно място стотици жители и гости на южния град. За 26-ото издание в неделя ще пристигнат десетки гръцки и македонски самодейци и изпълнители.

Събитието ще се проведе по традиция пред хижа „Беласица” в едноименната планина, очакват се поне 4000-5000 гости да уважат атрактивното тържество. Веселбата ще започне още в 10,00 часа с музикално-артистична програма.  На сцената ще се качат певци, танцьори и музиканти, които ще създадат празнично настроение сред присъстващите. На празника са поканени депутати и кметове. Очаква се сред официалните гости да бъде Цветан Цветанов от ГЕРБ.

„Правим това тържество за всички, всеки е добре дошъл. Дано времето е с нас. За първи път ни гостуват изпълнители от гръцкия град Солун, досега идваха само от Серес. А този път на сцената ще се качи Вокално-инструментален състав „Аперито”, разкри председателят на Сдружение „Цветница” Андон Станков.

Не само музика ще отекне в планината, но ще има и много спорт и мускули. Ще се проведат състезания по канадска борба и силов многобой. Акцентът на празника, както винаги, ще е конкурсът „Мис Божура”. 10 красавици ще дефилират пред журито и гостите в битка за престижната титла. Изискването към участничките в надпреварата е да са навършили 16 години, уточни Анодн Станков.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини